Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

18.7.12

Ο Τζάμπας ζει και υπουργεύει


Σύμφωνα με το ακόλουθο Δελτίου Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός «υγείας» Μ. Σαλμάς, επισκέφθηκε σήμερα το «Αττικό» Νοσοκομείο για να παραδώσει σε λειτουργία τρεις κλινικές και δύο χειρουργικές αίθουσες, οι οποίες φυσικά τέθηκαν σε προσωρινή λειτουργία καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό που τις στελεχώνει το δανείσθηκε με το έτσι θέλω, από το Νοσοκομείο μας, για τρεις μήνες.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Αθήνα, 18 Ιουλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο  Αττικόν για να παραδώσει σε λειτουργία τρείς κλινικές και δύο χειρουργικές αίθουσες. Ο κ. Σαλμάς συνομίλησε με τους γιατρούς  και το προσωπικό που στελεχώνει  τις συγκεκριμένες πτέρυγες  ενώ έκανε και την ακόλουθη δήλωση:
«Με ευθύνη απέναντι στον Έλληνα ασθενή  παραδίδουμε σήμερα μια νέα πτέρυγα με τριάντα κρεβάτια στο Αττικό νοσοκομείο που επί δέκα χρόνια παρέμενε κλειστή και δύο νέες χειρουργικές  αίθουσες.
Η αναβάθμιση αυτή των υπηρεσιών υγείας  αποφασίσθηκε και εκτελέσθηκε μαζί με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο μέσα σε μια εβδομάδα και χωρίς να δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ. Δίνουμε αξία στους εναπομείναντες πόρους του συστήματος υγείας  και εργαζόμαστε για να αυξήσουμε ην αποδοτικότητα τους.
Οι  πολίτες της Δυτικής Αττικής  και όχι μόνο  θα έχουν την ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα της νευροχειρουργικής, της γναθοπροσωπικής  και  της ουρολογικής κλινικής. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας».


Εστιάζοντας στη  φράση: «Η αναβάθμιση αυτή των υπηρεσιών υγείας  αποφασίσθηκε και εκτελέσθηκε μαζί με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο μέσα σε μια εβδομάδα και χωρίς να δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ», μπορούμε να πούμε ότι μας βρίσκει εν μέρει σύμφωνους: Πράγματι «εκτελέσθηκε» η αναβάθμιση των υπηρεσιών του «Αγία Βαρβάρα».

Όμως, σε ό,τι αφορά στη μηδενική δαπάνη, εκεί ας μας επιστρέψει να έχουμε τις αντιρρήσεις μας, μια και τους συναδέλφους μας εξακολουθεί, και θα εξακολουθεί να πληρώνει το ¨Αγία Βαρβάρα», γεγονός που θα σημάνει ακόμα μεγαλύτερο «κόστος ανά ασθενή» και ακόμη μικρότερη «αποδοτικότητα».

Η αναφορά στα παιχνιδάκια αριθμών έχει να κάνει αποκλειστικά με το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τους θεωρεί «δυνατό επιχείρημα», αντίθετα από τους εργαζόμενους που καταδικάζουν τέτοιες επικίνδυνες για την υγεία του λαού, μεθόδους.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την επιστροφή των συναδέλφων στην οργανική θέση τους και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας ώστε να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες στο λαό της πολύπαθης περιοχής. 

Εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη όλων των νοσοκομειακών κλινών της Δυτικής Αθήνας, οι κάτοικοι της οποίας έχουν γονατίσει.

Έγραψαν

Τσακίζει την περίθαλψη γιατί βλέπει «κακώς κείμενα» και «σπατάλες», Συγχωνεύσεις και ΣΔΙΤ, Ριζοσπάστης, 18-07-2012